Mijn naam is Sjors Kassing, net de 40 voorbij en een echte bierliefhebber. Al jaren drink ik de meest uiteenlopende biertjes en ben ik op zoek naar de mooie verhalen achter bier.

Niet alleen het drinken (lees: proeven en genieten!), maar ook de wereld van en achter het bier is super interessant. Om mijn kennis te vergroten en te verdiepen ben ik de Stibon cursus tot biersommelier gaan volgen. Nivo 1 heb ik in juni 2017 succesvol behaald en momenteel ben ik bezig met nivo 2 om uiteindelijk in Oostenrijk te eindigen als Internationaal biersommelier.

Mijn kennis en passie wil ik graag overbrengen op anderen en bier meer uitdragen als een volwaardig product. Kennis van bier beperkt zich meestal tot het bestellen van een pilsje. Niks mis mee (een koud pilsje kan o zo lekker zijn!), maar er zijn nog ontelbare andere mooie en vooral lekkere bieren. Bier is ook uitstekend in te zetten bij elk soort maaltijd. Daar zie ik met name in de horeca nog vele mogelijkheden (gemiste kansen!) om bier meer prominent neer te zetten en hier een product te verkopen. Combinaties van bier en food zijn vaak onderbelicht, evenals een stukje bierbeleving. En dat is nu net waar er nog veel winst te behalen valt!

Ik geef daarom advies over bier met achtergrond informatie, uitleg over de verschillende biertypen, hoe kun je bier beter en meer verkopen en inzetten naar een belevenis voor de gast.

Informeer naar de mogelijkheden!