Boek recensie: Bier & Food (Puck Kerkhoven)

97

Puck van Kerkhoven is culinair journalist en auteur. Vanuit haar passie voor en kennis van bier heeft ze een zeer toegankelijk boek geschreven over het combineren van bier en eten.

Het boek is overzichtelijk ingedeeld in verschillende smaakstijlen:

  • licht en fris
  • hoppig en frisbitter
  • vol en rond
  • hartig en umami
  • rijk en romig
  • aards en zoet

Na een korte inleiding met achtergrond informatie over bier en hoe je bier kunt proeven, behandelt Puck de verschillende smaakstijlen met praktische voorbeelden en informatie. Bij elke smaakstijl staan één of meerdere recepten.

Ik heb zelf het stoofvlees met de tripel gemaakt. Heerlijke stoofpot en de tripel is prima, maar ik zou eerder voor een donker bier gaan.

Dit boek is voor zowel de beginner als de gevorderde bier drinker een leuke aanwinst voor in de kast. Zowel als bier boek als receptenboek.

Te bestellen via Bol.com