Recepten

Bier in de keuken is niet meer weg te denken. Zowel het verwerken van bier in gerechten als het combineren van bier met gerechten en hapjes (foodpairing). Dit laatste krijgt steeds meer aandacht, en terecht! Bier heeft een ontzettend breed smaakspectrum, waardoor het met allerhande eten gecombineerd kan worden.

Hieronder vind je een aantal recepten en foodpairings die ik zelf heb getest.

Kwaremont met paddestoelen ravioli en romige bospaddestoelen

Een heerlijk recept van ravioli met romige paddestoelen. Een natuurlijk heb ik daar een passend bier bij gekozen: Kwaremont. Kwaremont is een pittig blond...

Bieramisu

Een heerlijke variant van de klassieke tiramisu, maar dan met frambozen bier. Dit gerecht is afkomstig uit het Bapas boek. Een mooi boek met...

Vruchtencocktail met bier

Naast dat je bier heerlijk kunt drinken bij een gerecht, kun je bier ook uitstekend gebruiken in een gerecht. Zowel warm als koud. Een...