Over Biergenot

Mijn naam is Sjors Kassing en een echte bierliefhebber. Vanuit mijn passie voor bier ben ik Biergenot begonnen: “bier adviseur” in de breedste zin van het woord.

Mijn liefde voor speciaalbier begon in de jaren ‘90 van de vorige eeuw. Naast het pilsje in de kroeg begon ik steeds meer interesse te krijgen in andere bieren. Het begon met veelal een Belgisch bier, want die waren toen als enige redelijk goed verkrijgbaar. In de loop der tijd zijn daar steeds meer bieren uit andere landen bijgekomen.

Opleiding

Ik begon me steeds meer te verdiepen in de wondere wereld achter het bier. Veel lezen, opzoeken en vooral veel proeven. Echter miste ik voor mijn gevoel een goede basis. Daarom ben ik de StiBON opleiding gaan volgen. Dit is dé opleiding in Nederland voor iedereen die serieus meer kennis van bier wil hebben. Sinds september 2019 mag ik de titel Diplom Biersommelier dragen; en met trots! Vanaf februari 2020 ben ik lid van het Nederlands Gilde der Biersommeliers en sinds juni 2021 ben ik tevens actief bestuurslid in de functie van penningmeester.

Geniet meer van bier!

Biergenot

Kapitein Lentingsingel 18
4661 ZG Halsteren
info@biergenot.nl
KvK: 73047090