Bier en ICT

Biergenot en ICT lijkt misschien een rare combinatie, maar niets is minder waar. Naast het feit dat ik biersommelier ben en met heel veel passie met bier in de breedste zin van het woord bezig ben, ben ik ook al jaren actief in de ICT, waarvan momenteel als zelfstandige onder de vlag van Sense4Digital. En dan met name op het vlak van digitalisering en efficiënter werken.

En daar is de link met de bier- en horecawereld. Want hoe traditioneel het maken en genieten van bier ook is, ook in de bier- en horecawereld wordt het inzetten van ICT op de juiste manier steeds belangrijker. Denk hierbij aan het optimaliseren van het brouwproces, het stroomlijnen van informatiestromen bij de in- en verkoop van bier, koppelingen met leveranciers en klanten, opzetten van een website en/of webshop, de marketing via de sociale kanalen, het geven van online proeverijen, het digitaliseren van je bierkaart en bestelproces in jouw horecagelegenheid en zoveel meer. De coronacrisis heeft bij heel veel bedrijven als de nodige digitale inzet vergroot en biedt nog steeds heel veel mogelijkheden.

Ik combineer mijn passie voor de bierwereld met mijn ruime kennis en ervaring in de ICT. Best of both worlds zeg ik altijd. Doordat ik de bierwereld ken kan ik me heel goed inleven in de problematiek en uitdagingen bij de klant. En los van de kennis vind ik de bier- en horecabranche ontzettend leuk om actief in te zijn.

Is dit interessant voor mij?

Deze vraag hoor ik je stellen en begrijpelijk. Als je een van onderstaande vragen met een ja kunt beantwoorden, dan is het al interessant om samen een kop koffie of een mooi glas bier te drinken om te kijken wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen:

  • Heb je moeite om voldoende en goed personeel te vinden in jouw horecagelegenheid?
  • Mis je (volledig) inzicht in de administratie en informatiestromen binnen jouw bedrijf? 
  • Loop je tegen gebrek aan kennis aan op het vlak van ICT?
  • Ben je van mening dat inzet van digitale middelen van toegevoegde waarde is binnen jouw bedrijf?
  • Denk je dat er nog veel mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf om te groeien en efficiënter werken, maar dat je niet weet waar te beginnen?
  • Wil je graag meer inzicht in de digitale mogelijkheden voor jouw bedrijf?
  • Heb je wel een goed beeld waar je naartoe wilt als bedrijf, maar mis je de tijd en ervaring om dit te begeleiden?

Als ik jouw interesse heb gewekt met bovenstaande vragen, dan kom ik graag in contact met je. In een geheel vrijblijvend persoonlijk gesprek kijk ik samen met jou naar de uitdagingen en kansen in jouw bedrijf en hopelijk kunnen we er samen voor zorgen dat jouw bedrijf nog succesvoller wordt!