Een heerlijk recept van ravioli met romige paddestoelen. Een natuurlijk heb ik daar een passend bier bij gekozen: Kwaremont.
Kwaremont is een pittig blond bier van hoe gisting met een ABV van 6,6%. Het profileert zich als een “koersbier”, ofwel, een bier voor wielrenners. Nu ben ik zelf geen wielrenner, maar wel een liefhebber van dit bier. Vooral in België zijn er zogenaamde koerscafés waar je Kwaremont van de tap kunt krijgen.
Het aardse van de paddestoelen met de kruiden en room sluiten mooi aan bij het licht pittige van het bier. Door de parmezaanse kaas hebben we ook met umami te maken en het licht ziltige van de kaas past mooi bij het volle karakter van het bier. De rucola heeft een licht pittig karakter wat mooi aansluit bij het pittige van het bier en tegelijkertijd zorgt het zoetje van het bier voor een aansluitende smaak bij de romige saus.
RECEPT
Aantal personen: 2
Tijd: 25 min
Ingrediënten: 250 gram paddestoelenravioli, 1 sjalot (versnipperd), 200 gram (bos-) paddestoelenmix eventueel gesneden in kleinere stukjes, 120 ml witte wijn, 150 ml kookroom, handje rucola, 50 gram parmezaanse kaas in in snippers, peper, zout, 1 TL tijm, 1 TL oregano, olijfolie en boter
Bereidingswijze:
- Breng water aan de kook voor de ravioli
- Verhit een scheut olijfolie en klontje boter in de pan en bak de de sjalot aan
- Voeg de paddestoelen toe zodra de sjalot glazig is. Voeg de oregana en tijm toe.
- Bak enkele minuten tot de paddestoelen iets geslonken zijn en giet dan de wijn erbij. Laat de wijn inkoken en voeg dan de room toe. Kruid stevig met peper en zout
- Laat het geheel goed inkoken tot een stevige saus.
- Kook de ravioli voor ongeveer 3 minuten (of houdt de tijd op de verpakking aan).
- Schep de ravioli uit de pan en voeg deze aan de saus toe. Meng voorzichtig door elkaar.
- Verdeel het geheel over 2 borden en strooi er parmezaan snippers over en een beetje rucola.
Schenk er een gekoeld glas Kwaremont bij in en geniet!

