Boek review: Bierwandelboek België

0
2734
Bierwandelboek België

Naast het genieten van een mooi glas bier, vind ik het ook heerlijk om naar buiten te gaan. Dagelijks probeer ik in ieder geval een wandeling te maken en soms een langere, mooie wandeling. Bij voorkeur door onbekend gebied. En ja, na afloop van een lange wandeling in het weekend of vakantie heb ik dan wel een heerlijk glas bier verdient!

Aangezien ik vlakbij de grens met België woon maak ik daar geregeld ook mooi wandelingen. En voor het bier zit je sowieso wel goed daar. Ik was op zoek naar een leuk boekje met wandel inspiratie. Op mijn zoektocht kwam ik het boek “Bierwandelboek België” tegen van Pauline Moulin.

Pauline is zelf ook liefhebber van bier en wandelen. Zij heeft door heel België diverse routes in diverse afstanden gelopen en beschreven. Het boekje is overzichtelijk opgebouwd en is leuk en luchtig geschreven. De duidelijke plaatjes maken dat je snel kunt zien of een route voor jou interessant is of niet. Er staan routes in in stedelijk gebied, maar ook lange routes bijvoorbeeld in de Ardennen.

Veel routes hebben een directe link met bier. Bijvoorbeeld wandelingen rondom abdijen of bepaalde gebieden die belangrijk zijn voor de Belgische biercultuur. Bij elke wandeling staat een bier als tip.

Voor mij is dit boekje een leuke bron om nieuwe gebieden te ontdekken die met bier te maken hebben. Voor het meenemen onderweg had het boekje een wat handiger formaat mogen hebben (het is vrij dik), maar in een goede rugzak past hij altijd.

Het enige echte minpunt vind ik de gekozen bieren bij de wandelingen. Soms zijn dit bieren die echt verbonden zijn met het gebied van de wandeling, maar soms ook totaal niet. En België kennende is er altijd wel een bier wat een lokaal karakter heeft. Zo ontdek je niet alleen een mooi wandelgebied, maar voor de bierliefhebber ook nieuwe bieren.

Al met al is dit boek voor mij een welkome aanvulling in mijn boekenkast en op mijn ontdekkingstochten door België.

De prijs van het boek is € 22,95 en verkrijgbaar bij bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in