Gooische Bierbrouwerij

0
1269

Momenteel ben ik met collega biersommelier, en ondertussen ook goede vriend, Frits Dunnink met een leuk project bezig. Wat dit precies is hou ik nog even geheim. In het najaar maak ik meer bekend.

In het kader van dit project hebben wij afgelopen donderdag een bezoek gebracht aan de Gooische Bierbrouwerij midden in Hilversum. In een schitterend karakteristiek pand, een oude garage uit begin vorig eeuw, werden we hartelijk ontvangen door Arjanneke en Gijs. Naast de brouwerij zitten in dit pand diverse food barretjes, waardoor het een mooie en leuke plek is om een hapje en een drankje te doen.

Arjanneke en Gijs runnen de brouwerij al vele jaren en afgelopen jaar heeft hun pils, Gooisch Goud, zelfs de derde prijs in de categorie pils (na grote jongens als Brand en Gulpener) gewonnen bij de Dutch Beer Challenge 2020. En ik kan zeggen; het is een heerlijk pils! Jammer dat het bij mij in de buurt niet te krijgen is.

Gijs vertelt in de brouwerij vol passie over de bieren die zij brouwen. Traditionele stijlen (bv blond, saison, schwarz) zijn de basis waar Gijs dan zijn eigen draai aan geeft. Hij maakt hierbij gebruik van veel lokale grondstoffen.

Het meest hardlopende bier is hun pils. In het cafe van hetzelfde pand wordt het pils direct uit de tanks van de brouwerij getapt. Verder krijg je het niet!

Na een heerlijke Vietnamese lunch op het terras uit de zon (het was bloedheet die dag), hebben Frits en ik nog een aantal bieren mogen proeven. Onder het bezielende betoog van Arjanneke (wat is die vrouw een brok energie en enthousiasme!) hebben we het Gooisch Licht (alc arm), Gooisch Goud en Gooisch Zwart (zowel onder- als bovengistende versie) mogen proeven. Graag had ik nog meer willen proeven, maar er moest nog gereden worden en ook nog terug naar het zuiden van het land.

Gooisch Licht alc arm
proeven met Arjanneke en Frits

Voor thuis nog een mooie fles Gooische Bubbels mee gekregen. En krachtig bier van 10% ABV. Deze staat nog even koud in de koelkast voor een passend moment.

Al met al een ontzettend leuke ervaring met mensen met een duidelijke passie voor het product bier. Een toonvoorbeeld van hoe brouwers van Nederland hun passie in hun producten stoppen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in