Medewerking boek alcoholvrij/-arm bier

0
1287

Begin dit jaar werd ik door mijn collega biersommelier Frits Dunnink gevraagd of ik interesse had om mee te werken aan een boek. Frits had het idee opgevangen een boek te schrijven over alcoholvrij/-arm (AV) bier in Nederland. Het boek geeft alle informatie over AV bier. Hoe produceer je het, wat zijn de ervaringen van brouwers, hoe gezond is dit bier nu eigenlijk, etc. Daarnaast bevat het boek een overzicht van verkrijgbare AV bieren in Nederland.

Voor dit laatste stuk heeft Frits mijn medewerking gevraagd. Ik ben op zoek gegaan naar verkrijgbare AV bieren in Nederland. En dat heb ik geweten! Ik dacht te komen tot enkele tientallen bieren, maar het aanbod oversteeg bijna de 200! Uit deze lange lijst hebben we uiteindelijk een selectie van net iets meer dan 100 bieren gemaakt. Met medewerking van diverse sponsoren stonden de bieren binnen no-time bij mij thuis. Dank ook aan de postbode van PostNL! De bieren hebben we samen met Jet van der Griendt (biersommelier, brouwer) geproefd, beschreven en beoordeeld. Het resultaat is een verrassende lijst die terug te vinden is in het boek.

Mijn voorkeur gaat nog altijd uit naar een bier met alcohol, gewoon vanwege de smaak. Maar het meewerken aan dit boek heeft mijn ogen verder geopend voor de gave ontwikkelingen op het vlak van AV bier! De tijd dat je als enige alternatief een muffig malt bier moest drinken is echt wel voorbij. Veel verschillende bierstijlen zijn verkrijgbaar met geen of heel weinig alcohol en ook de kwaliteit van de bieren gaat iedere dag vooruit. Persoonlijk denk ik dat AV bieren de komende jaren een steeds groter aandeel van de markt gaan krijgen. Zo past bier helemaal in een gezonde leefstijl en kun je op veel meer momenten genieten van een mooi glas bier!

Het boek komt in november uit en is (nu al) te bestellen bij bol.com of direct bij mij voor € 18,95.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in