Vijlenerberg kroegjesroute

0
4453
voerstreek

Ik ben gek van Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek (smalle strook Vlaanderen onder Zuid-Limburg). Er gaat geen jaar voorbij of ik breng hier minstens een paar dagen door. Het glooiende landschap, de vakwerkhuizen, de limburgse gezelligheid, de natuur en grote steden binnen handbereik (Maastricht, Aken, Luik).

Heerlijk genieten van het bourgondische leven met natuurlijk de heerlijke bieren die hier overal volop verkrijgbaar zijn. Daarnaast heeft Zuid-Limburg ook een aantal brouwerijen (Gulpener, Brand, Hertog-Jan, Val-Dieu, Rick’s bier, etc.), waarvan sommige te bezoeken zijn.

Deze streek beleef en ervaar je het best te voet of te fiets. Mijn voorkeur gaat uit naar een heerlijk lange wandeling door het glooiende landschap met als doel ergens een heerlijke lunch met een (belgisch) biertje!

Afgelopen oktober kwam ik de Vijlenerberg Kroegjesroutes tegen. Rondom het hoogste punt van Nederland zijn er een tiental kroegjes die meedoen aan deze route. Al deze kroegjes zijn met elkaar verbonden door unieke, prachtige wandelroutes. In totaal 45 stuks. De routes zijn zeer gevarieerd, zowel in afstanden (van 6km tot 28 km) als in hoogtes (van 100m tot 320m boven N.A.P.). Volop genieten van het mooie zuid Limburg, dat in ieder seizoen weer anders is. De wandelingen zijn aan elkaar te knopen waardoor je ze zo lang kunt maken als je zelf wilt. Je start bij het ene kroegje en wandelt naar het volgende kroegje, vervolgens weer terug, of naar een ander kroegje. De routes zijn te krijgen bij de aangesloten kroegjes of te downloaden op de website van de www.kroegjesroutes.nl.

De combinatie van wandelen in een prachtig natuurgebied en genieten van heerlijk eten en drinken in een bijzonder ambiance is ook een leuk idee voor een groep die op zoek is naar een actieve dag in het zuiden.

Een aantal kroegjes heeft overnachtingsmogelijkheden, dus ook arrangementen met slapen is geen probleem. Voor bedrijven is er ook wandelen in combinatie met vergaderen mogelijk, omdat een aantal kroegjes beschikken over aparte ruimtes hiervoor. Kortom: prachtig wandelen met een heerlijk doel.

De kroegjestocht staat nog op mijn To Do lijstje, maar ik wilde jullie deze leuke activiteit niet onthouden. Als iemand er ervaring mee heeft, laat gerust een reactie achter voor de andere bierliefhebbers op deze site 🙂

(bron: een deel van deze tekst is overgenomen van de website van kroegjesroutes.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in