Een heerlijke variant van de klassieke tiramisu, maar dan met frambozen bier. Dit gerecht is afkomstig uit het Bapas boek. Een mooi boek met gerechten waarin een scala aan voorbeelden staan van bier en foodpairings.
Benodigdheden voor 6 personen:
- 4 eieren
- 40 gram suiker
- 100 gram witte chocolade
- 50 ml volle melk
- 250 gram mascarpone
- 100 ml frambozencoulis (ik heb hiervoor zelf frambozencoulis gemaakt volgens recept van Albert Heijn)
- 100 ml frambozenbier
- 20 lange vingers (boudoirs)
- 250 gram frambozen
Bereiding:
- Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten. Bewaar de eiwitten. Klop de suiker met de dooiers schuimig
- Breek de chocolade in stukken, houd een stukje apart om er schilfers van te maken. Laat de chocolade smelten met een beetje melk. Roer voorzichtig de mascarpone eronder. Voeg de dooiers toe en klop heel stevig tot je een homogeen mengsel hebt
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig (niet kloppen!) door het mascarponemengsel
- Meng de frambozencoulis met het frambozenbier in een diep bord
- Doop de lange vingers in de frambozencoulis en leg er een laag van op een bord of in een schaal. Leg er een paar frambozen op en bedek met een laag mascarpomengsel. Herhaal dit tot alles op is, maar eindig met een laag mascarponemengsel
- Laat de bieramisu minstens 4 uur in de koelkast rusten. Voor het opdienen even uit de koelkast halen en rasp het restant chocolade erover. Eventueel af te maken met een blaadje munt en wat losse frambozen.
Hier drinken we een Lindemans Framboise bij. De smaak van dit bier komt mooi overeen met het gerecht. Het friszure en zoete van het bier passen perfect bij de bieramisu.