Diplom Biersommelier!

133

Na ruim 2 jaar studie, Stibon niveau 1 en 2 gevolgd te hebben in Nederland, mag ik sinds vorige week de titel Diplom Biersommelier (internationaal biersommelier) dragen.

De laatste stap bestond uit een upgrade, van de toch al uitgebreide Stibon opleiding, door het Bierkulturhaus in Obertrum in Oostenrijk.

Gedurende twee dagen heb ik met name op gastronomisch vlak en de Duitse en Oostenrijkse biercultuur een mooie verdieping gehad. 

Docenten waren doorgewinterde bierkenners met mooie verhalen en interessante onderwerpen. Zowel de lessen door Jens Luckart, als het gastcollege van Karl Zuser jr., als ook de afsluiting met Axel Kiesbye waren zeer inspirerend en leuk.

Naast de lessen was het bezoek aan Salzburg en de Trumer brouwerij een mooie afwisseling.


Na enige spanning kreeg ik dan vrijdagavond de uitslag van het examen: geslaagd! Vanaf nu mag ik al mijn inzet van de afgelopen 2,5 jaar belonen met de titel Internationaal Biersommelier. Een kroon op mijn werk en vooral een boost om verder te gaan met mijn grote passie: bier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here