Dagje Westmalle

0
1550
Westmalle

Donderdag 21 maart was het dan zover: een hele dag naar Westmalle, bezoek aan de brouwerij en abdij!

Samen met andere Stibon gediplomeerden was ik uitgenodigd door Westmalle om exclusief een kijkje achter de schermen te nemen.

Na de ontvangst in de ochtend met koffie en wat lekkers eerst de brouwerij bezocht. De monniken brouwen zelf niet meer mee, maar bepalen nog wel grotendeels wat er gebeurd. Zo is er een maximale productiecapaciteit ingesteld. Dit vanuit de gedachte dat er voldoende bier gebrouwen moet worden om in hun levensonderhoud te voorzien en de medewerkers van de brouwerij een baan voor het leven te kunnen bieden. Wat een mooie gedachte!

Westmalle produceert drie bieren: Dubbel, Tripel en de Extra. De extra is niet verkrijgbaar in de winkel, maar wordt alleen voor gebruik binnen de abdij gebrouwen. Het is een licht alcoholisch bier (4,8%) en erg smaakvol. Particulieren kunnen het wel kopen bij de abdij zelf, maar in beperkte mate.

Na het bezoek aan de brouwerij, magazijnen en bottelarij werden we verwend met een overheerlijke 3 gangen lunch.

Een Kempense lunch met natuurlijk… Westmalle bier! Dubbel van de tap in vergelijking met dubbel uit de fles. Die uit de fles heeft met koolzuur en is wat wranger/steviger. Persoonlijk vond ik die uit de fles lekkerder. Ook een proefglaasje extra genomen en dat smaakte voortreffelijk.

Na de lunch kregen we een uitzonderlijke kijk in het leven binnen de abdij. Na het bijwonen van een korte mis van de monniken, de boerderij bezocht. Het is een moderne boerderij die werk verschaft aan de monniken, maar ook mensen van buitenaf. Respect voor de monniken die zo willen leven, maar zeker niet mijn ding. Veel te eenzaam en eentonig wat mij betreft.

Als afsluiting heb ik onder het genot van een biertje en Westmalle kaas na gepraat en genetwerkt met andere deelnemers. Super leuk om al die verhalen van ander bierliefhebbers te horen. Een hoop inspiratie opgedaan die middag!

Bij het naar buiten gaan nog een goodie bag gekregen met Westmalle Extra bier, kaas en een mooi glas.

Het was een mooie, leuke, inspirerende dag om niet snel te vergeten. Complimenten aan de Stiba (Stibon) en dank aan Westmalle voor de gastvrijheid en al het lekkers!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in