Boek review: Cafés, 250 topadressen in Nederland

0
1424

Het aantal cafés in Nederland is ontelbaar en het aantal cafés dat een gevarieerde en uitgebreide bierkaart heeft groeit elke week.

Maar waar moet je nu naartoe als echte bierliefhebber voor een mooi glas bier en aandacht voor het product? Met deze vraag heeft Fiona de Lange een oproep aan Nederland gedaan om een lijst met mooie biercafés te krijgen. Uit deze lijst heeft Fiona een selectie gemaakt van 250 cafés en deze allemaal persoonlijk bezocht. Het resultaat mag er zijn: een groot, dik boek met mooie foto’s, beschrijvingen van de cafés en tips voor de omgeving.

Zoals gezegd bevat dit boek een selectie. Het aantal biercafés in Nederland is nu ongeveer 1250, maar je kunt er zeker inspiratie uit opdoen.

Bij ieder café staat een beschrijving van het café zelf. Ook tipt Fiona bij ieder café een bier wat daar op de kaart staat. Het leuke is ook dat er bepaalde categorieën aan een café worden toegekend:

  • bier proeven: de bierkaart is heel groot
  • bier & food: extra aandacht voor bier bij gerechten
  • winkelen: in een winkelgebied
  • natuur: in of nabij de natuur
  • cultuur: in de buurt van musea of belangrijke culturele bezienswaardigheden
  • muziek: muziek is prominent aanwezig in het café

Zo kun je gelijk zien of een café voor jou nog aantrekkelijker is om naartoe te gaan.

Kortom: een heerlijk boek om in te bladeren. Een mooi naslagwerk, wat niet misstaat in de kast of op tafel van de bierliefhebber. Wel lekker thuis laten, want meenemen in je achterzak gaat niet lukken ;-).

En… er zijn nog genoeg cafés over voor een deel twee, drie, vier….

Het boek is hier te bestellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in