Brabantse Wal bieren: Hill Devils

0
1371
Hill Devils

Het mooie gebied de Brabantse Wal strekt zich uit van Dinteloord via Wouw naar beneden tot aan Woensdrecht. Ergens in het midden woon ik zelf.

Vanuit mijn passie voor bieren en lokale ondernemers ben ik op zoek gegaan naar de brouwers van de Brabantse Wal. De eerste afspraken stonden in maart gepland, maar toen brak de coronacrisis uit. Nu de maatregelen het toelaten en de 1,5 meter afstand gewoon is geworden, ben ik gestart met mijn tour langs deze brouwerijen.

De eerste brouwerij die ik heb bezocht is Hill Devils in Wouwse Plantage. Ik werd hartelijk ontvangen door Theo en Marleen die achter hun huis de brouwerij runnen. Het echte brouwen doen ze in een brouwerij verderop. De wort wordt meegenomen naar huis, alwaar ze het verder laten vergisten, bottelen, rijpen en uitleveren.

De ruimte waar gebotteld wordt

Met veel creativiteit en vooral heel veel enthousiasme vertellen ze over hoe de Hill Devils ontstaan zijn. Ongeveer 10 jaar geleden, toen in Amerika de CRAFT bieren al sterk in opkomst waren, hebben ze kennis gemaakt met de gehopte bieren van daar. Ze waren direct verkocht. Deze smaak kende men hier nog niet in Nederland. In hun zoektocht naar dergelijke bieren kwamen ze al snel bedrogen uit. Het was het net niet de sterkere gehopte bieren van hier. Daarom besloten ze hun bier zelf te gaan brouwen. Na een korte brouwcursus bij het Bergs Biergilde, zijn ze aan de slag gegaan met de pan op het vuur in de keuken. Hun eerste IPA zag het licht en won zowaar de eerste prijs bij een lokale bierverkiezing.

Daarna zijn ze het bier verder gaan verfijnen en hebben ze ook andere bieren ontwikkeld. Allemaal wel met de kenmerkende hopsmaak. Theo houdt meer van blonde bieren, Marleen van de donkere. In de kelder liggen een paar mooie whiskey en port vaten waar hun barrel aged bieren op rijpen.

Het is en blijft een hobby, die desondanks veel tijd vraagt. Maar de passie en het plezier is in de kwaliteit terug te vinden. Ze gaan echt voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Hun bieren vind je daarom vooral in de bierspeciaalzaken en biercaf├ęs. En sinds enkele weken in hun webshop. Want door de coronacrisis kregen ze meer en meer de vraag waar men hun bieren kon krijgen. Sinds de opening loopt het storm en de eerste bieren zijn al uitverkocht, waardoor er snel weer gebrouwen gaat worden.

Al met al een zeer geslaagde en leuke kennismaking met twee enthousiaste bierliefhebbers en brouwers. Meer informatie over hun bieren en bestelmogelijkheden vind je op httpss://hilldevils.nl/. En hou Biergenot in de gaten, want ik ga de komende weken meer brouwers van de Brabantse Wal bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in