Brouwerij De Koninck Antwerpen

0
1564

Vanaf mijn woonplaats is het een klein half uurtje naar het centrum van Antwerpen. Daarom kom ik geregeld in Antwerpen, want het is een heerlijke, mooie, oude en levendige stad.

Een bezoek aan de stadsbrouwerij van De Koninck was er helaas nog nooit van gekomen. Dus laatst tijdens een (regenachtig) bezoek aan de stad de brouwerij opgezocht.

Het centrum van Antwerpen is goed te doen per voet. De brouwerij ligt een goed half uur lopen vanaf het toeristische centrum. Op enige afstand van de brouwerij roken wij al dat er gebrouwen werd. En dat midden in een drukke stad als Antwerpen!

Aangekomen bij de brouwerij ziet het er allemaal erg verzorgd uit. Na betalen voor de rondleiding kregen we gelijk ons eerste bier mee (je krijgt ook nog een bon om na afloop wat te drinken in het café). In ons geval een Tripel d’Anvers van de tap. Dit glas mag je gewoon op de rondleiding meenemen. Overal staan “bakken” (vlaams woord voor bierkrat), waar je je lege glas in kan doen.

Men wordt gedoseerd toegelaten bij de rondleiding, waardoor het niet erg druk overkomt binnen. Gedurende de rondleiding word je in verschillende ruimtes ontvangen door videomateriaal wat een stuk van de historie van De Koninck, maar ook de biercultuur in en om Antwerpen, behandelt. Elke ruimte is goed verzorgd en overal is aan gedacht.

Op locatie in Antwerpen worden de grote hoeveelheden niet meer gebrouwen, maar uitsluitend specials en nieuwe uitprobeersels. Sinds De Koninck sinds een aantal jaren onder het bewind van Moortgat (van Duvel) valt, vindt de bulk productie bij Duvel plaats.

Na afloop van de toer konden we nog op vertoon van ons ticket een bier bestellen in het café. Daar een heerlijke De Koninck ongefilterd gedronken. Deze versie is nog lekkerder dan het bekende “Bolleke”.. Hij is zachter, smaakvoller en heeft meer body. Helaas alleen verkrijgbaar bij De Koninck zelf (wat dan weer een goede reden is om eens terug te komen).

Op het terrein van de brouwerij bevinden zich ook allerhande andere delicatessen zaakjes, waaronder de kaaswinkel van Van Tricht. Een gerenommeerde naam in de (belgische) kaaswereld. Tijdens de toer door de brouwerij kun je zelfs een stukje van dit kaasbedrijf zien. Van Tricht heeft zelf een Duvel kaas ontwikkeld. Nu we er toch zijn een klein stukje van deze kaas voor thuis meegenomen. De kaas is een fijn kaasje, maar ik had er meer van verwacht. Naast deze Duvel kaas is er in de kaaswinkel een breed assortiment kazen te krijgen. Leuk detail: door de glazen vloer zie je de kaaskelder.

Al met al een zeer geslaagde opzet om brouwerij De Koninck te leren kennen en kennis te maken met de bierhistorie van Antwerpen. Dus bij een bezoek aan deze leuke stad, vergeet niet de brouwerij een bezoek te brengen. En natuurlijk een Bolleke te drinken in één van de leuke café’s in de stad!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in